top of page
اپیلاسیون با لیزر

تا چندی قبل از بین بردن موها توسط الکترولیز انجام می شد. در انجام الکترولیز نیاز ، الکترود موازی در جهت زاویه رویش مو با دقت وارد فولیکول مو شده و با انتقال جریان الکتریسیته به آنجا موجب تخریب ماندگارمیشود . عیب این روش آناست که با هر بار درمان فقط 20 تا 30 درصد فولیکول موها از بین می رود و در هر جلسه ناحیه کوچکی را می توان درمان کرد. در هنگام درمان با الکترولیز درد زیادی به خصوص در مناطق حساس مثل لب بالا ایجاد می شود و همچنین عوارضی مانند به جا ماندن اسکار یا جوشگاه و لک های تیره وجود دارد. همچنین انتقال بیماری هایی مثل هپاتیت و ایدز در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی با این روش وجود دارد. به دلیل مشکلات الکترولیز، بسیاری از خانم ها از روش هایی مثل کرم های موبر، مومک، دستگاه های موچین برقی(اپی لیدی)، تراشیدن، فوتو اپیلاسیون، بند انداختن یا روش های دیگر استفاده می کنند. 

 لیزر که توسط دستگاه های خاصی تولید میشود امروزه مؤثرترین و سریعترین راه برای از بین بردن موهای زائد بدن بشمار میرود . نور لیزر به دلیل کاهش تعداد جلسات درمان و تاثیر بیشتر، از بین بردن طولانی مدت یا دائم موهای زائد، عوارض جانبی بسیار جزئی و درد کمتر امروز برای اپیلاسیون بیشتر ترجیح داده میشود اشعه تولید شده بدون وارد آوردن هیچگونه زیانی به پوست و بافت های مجاور ، تنها پیاز مو و سلول های ریشه مو را هدف قرار داده و با تخریب آنها دیگر موئی از فولیکول و یا پیاز مو نمی روید . گیرنده اصلی نور لیزر، سلول های زنده و دارای رنگدانه ی مو هستند، بنابراین موهایی که در مرحله ی رشد قرار دارند و رنگدانه کافی دارند، نور لیزر را جذب نموده و قسمت سازنده مو دچار اختلال شده و از بین می رود. بنابراین  لیزر بر روی موهای سفید(فاقد رنگدانه) اثر نمی کند و آنها را راز بین نمی برد.

ممکن است مسائلی از قبیل نژاد، سن، وزن، وضعیت هورمونی و مصرف بعضی داروها روی نتایج درمان تاثیر گذار باشد. انجام لیزر موهای زائد حتما باید زیر نظر متخصصان پوست صورت پذیرد که آگاهی کامل نسبت به ساختمان و رشد مو، عوامل طبیعی و غیر طبیعی تاثیر گذار بر موهای نقاط مختلف بدن و آگاهی به فیزیک لیزر و نحوه استفاده و نوع دستگاه لیزر التهاب پارامترهای درمانی مناسب را داشته باشند. سه متغییر طول موج، مدت پالس و فلوئنس با توجه به نوع پوست انتخاب می شود و بایستی سعی شود که اشعه لیزر بیشترین اثر را روی ملانین ریشه مو و نه ملانین پوست و هموگلوبین خون داشته باشد. بهترین بیماران برای درمان، افراد با پوست روشن و موهای تیره هستند و هر چه رنگ مو روشن تر و رنگ پوست تیره تر باشد، درمان مشکل تر می شود.

در اپیلاسیون موهای زائد با لیزر چند نوع اشعه کاربرد دارد که بسته به طول موج این اشعه ها میتوان آنها را چنین طبقه بندی نمود: لیزر آلکساندرایت ( با طول موج 755 نانومتر ) ، لیزر ان دی یاگ ( با طول موج 1064 نانومتر ) و لیزر دیود ( با طول موج 810 نانومتر )  از جمله سیستم های نوری هستند که برای از بین بردن موهای زائد بدن استفاده میشوند . دستگاه های تولید اشعه لیزر در طول موج های مختلف نیز شاید برای امر اپیلاسیون مورد استفاده داشته باشند ولی در بازار کار لیزرهای فوق کاربرد دارند .

یکی دیگر از دستگاه هائی که برای از بین بردن موهای زائد از آنها استفاده میشود آی پی ال ( نور تشدید شده پالسی ) نام دارد . همانطوریکه از نام این دستگاه ها نیز معلوم است این تکنولوژی اشعه لیزر تولید نکرده بلکه نوری تشدید شده بوجود میآورد که طول موج آنها اغلب بین 400 الی 1200 نانومتر است . آی پی ال را نمیتوان بعنوان دستگاه تولید لیزر قبول کرد .

 

برای از بین بردن موهای زائد چرا به لیزرهای متفاوتی نیاز داریم ؟

پاسخ این سئوال عدم تناسب تنها یک نوع لیزر با انواع مختلف پوست است . زیرا رنگ پوست ، رنگ مو و بافت موی هرکسی میتواند متفاوت باشد . جذب اشعه لیزر بر اساس فاکتورهای مخصوص پوستی فرد میتواند متفاوت باشد از اینرو با استفاده از طول موج  لیزرهای مختلف میتوانیم نتایج قابل قبول و رضایتمندی در همه انواع پوست  و فرم های مختلف مو بدست آوریم . حتی بهنگام ادامه سئانس های اپیلاسیون لیزری پوست امکان دارد استفاده از لیزرهای دیگر برای راندمان بیشتر ضرورت یابد . بعنوان مثال  پوست فرد میتواند برنزه شده و یا فرم مو تغییر یابد . اگر اینگونه تغییرات در فرد مطرح باشد ، آنگاه در سئانس های بعدی باید از دستگاه های لیزری متفاوتی بهره جست .

از روش اپیلاسیون با لیزر چه کسانی میتوانند استفاده کنند ؟

تمام مردان و زنانی که دوره تشکیل پیاز مو را به پایان رسانده و هیچگونه مشکل سلامتی ندارند براحتی میتوانند از دستگاه های لیزر برای از بین بردن موهای زائد خود استفاده کنند . استفاده از لیزر اپیلاسیون برای زنان باردار توصیه نمیشود . اپیلاسیون لیزری برای موهای سفید کاربرد ندارد ازاینرو برای از بین بردن اینگونه موها روش دیگری بکار میرود .

برای اخذ نتیجه از اپیلاسیون لیزری چند سئانس لازم است ؟

موهای بدن انسان در سه مرحله  آناژن ، کاتاژن و تلوژن قرار دارند .  اشعه لیزر تنها موهائی را مورد هدف قرار میدهد که در مرحله آناژن قرار داشته باشند از اینرو باید در این دوره موهای زائد را هدف قرار داد تا نتیجه مطلوب کسب شود .تمامی موها همزمان در مرحله آناژن قرار ندارند و ازاینرو برای هدف قرار دادن همه آنها در  مناطق مختلف بدن به 4 الی 8 و  درصورت به 6 الی 10 سئانس لیزر درمانی نیاز داریم . رنگ پوست ، فرم مو و همچنین رنگ مو میتواند تعداد سئانس های لیزر را تغییر داده و آنها را کم و یا زیاد بکند .

بیماران قبل از سئانس باید به چه نکاتی توجه داشته باشند ؟

بیماران بایستی از چند هفته قبل از درمان، موهای مورد نظر را از ریشه در نیاورند و از موچین استفاده نکنند قبل از شروع درمان با لیزر، بایستی موها را کوتاه کرد در حدی که فقط چند میلیمتر خارج پوست باشد .

اشعه لیزر به بدنمان زیانی وارد میسازد ؟

نور لیزری که برای تخریب فولیکول های مو بکار میروند ، تا 2 الی 5 میلی متری که پیازهای مو در آن عمق قرار دارند نفوذ کرده و تنها رنگدانه ملانین را هدف قرار میدهند  . از اینرو نور لیزر هیچ ضرری برای بافت ها و ارگان های داخلی ما ندارد .

در اپیلاسیون با لیزر رنگ پوستمان مهم است ؟

بهترین ترکیب برای اخذ نتیجه مطلوب در اپیلاسیون لیزری با پوست روشن و رنگ موی تیره کسب میشود . در این فرم لیزر آلکساندرایت بهترین نتیجه را بدست میدهد . اگر رنگ پوست فرد روشن بوده همچنین رنگ موی فرد نیز روشن باشد آنگاه باید لیزر دیود را ترجیح داد . در افرادی که پوست تیره دارند و یا اینکه پوست خود را برنزه کرده اند، استفاده از لیزرهای ان دی یاگ  عوارض جانبی را کاهش داده و راندمان کا را بالا میدهد .

اپیلاسیون لیزری را در کدام مناطق پوست بدن میتوان بکار برد ؟

غیر از منطقه اطراف چشم و پلک ها لیزر را براحتی میتوان در همه جای بدن مورد استفاده قرار داد .

آیا اپیلاسیون با لیزر عارضه جانبی دارد ؟

اپیلاسیون با لیزر هیچ تاثیر و عارضه جانبی خاصی ندارد . بعد از اعمال اشعه  قرمزی و تورم کمی اطراف فولیکول بوجود خواهد آمد که پس از 3-2 ساعت برطرف می شود و نیاز به پانسمان یا درمان خاصی ندارد و گاهی می توان از مرطوب کننده استفاده کرد. همه انواع لیزرمعمولا آسیبی به بافت هی بدن نمیرساند و بعضی انواع لیزر علاوه بر از بین بردن موهای زائد، اثرات ضد چروک هم دارند.

فاصله مابین سئانس های اپیلاسیون لیزری چقدر باید باشد ؟

اپیلاسیون لیزر برای مناطق مختلف بدن هر 6 هفته یک بار و برای صورت هر چهار هفته یک بار انجام لیزر کافی میباشد .

برای رفع موهائی که مابین سئانس های لیزر بلند میشوند چه باید کرد ؟

برای رفع این موها نباید از روشهائی مانند موکن ، اپیلاتور و موبرهای شیمیائی استفاده کرد . برای خلاصی یافتن از این موها دستگاه های کوتاه کننده موها و یا استفاده از تیغ توصیه میشود .

آیا بهنگام  اپیلاسیون با لیزر درد احساس میکنیم ؟

اپیلاسیون لیزری از روشهای دیگر رفع موهای زائد مانند استفاده از مومک و یا روش الکترولیز درد کمتری دارد . بعنوان مثال بهنگام کاربرد لیزر آلکساندرایت احساس سوزش و درد توسط فرد اینگونه بیان میشود : این سوزش و درد شبیه سوزشی است که از برخورد یک کش لاستیکی از فاصله 7و یا 8 سانتی  متری به پوست احساس میگردد . با همه این در خلال اعمال اپیلاسیون لیزری برای کاهش درد و سوزش از دستگاه هائی خنک کننده پوستی که هوای سرد را روی پوست اسپری میکند استفاده میشود و بدینگونه درد ناشی از اپیلاسیون لیزری به حد صفر کاهش مییابد .

اپیلاسیون لیزری برای آقایان چگونه عملی میشود ؟

امروزه آقایان نیز به اندازه بانوان  راندمان ، راحتی  و آسانی اپیلاسیون لیزری را به دیگر روشهای رفع موهای زائد ترجیح میدهند . علی الخصوص  برای رفع موهای روی گونه ها ، گردن ، پشت سر ، میان دو ابرو ، شانه ها ، کتف ، روی دست ها و سینه اپیلاسیون لیزری یکی از روش های قابل اطمینان بشمار میآید .

آیا تعداد سئانس ها برای آقایان هم مانند بانوان است یا تفاوتی دارد ؟

موهای بعضی از مناطق بدن آقایان مقاومت بیشتری در مقابل اشعه لیزر میتواند داشته باشد . بعنوان مثال موهای اطراف بینی باید تعداد سئانس بیشتری اشعه لیزر را تحمل کنند . بعضی از آقایان نیز بعد از چند سئانس که تعداد موهای بدن تنک تر شدند ، میزان اپیلاسیون را کافی دانسته و مداوا را نصفه نیمه رها میکنند .

افرادی که ناراحتی اختلالات هورمونی دارند نیز میتوانند از اپیلاسیون لیزری استفاده کنند ؟

افرادی که از اختلالات هورمونی رنج میبرند نیز میتوانند از لیزر برای رفع موهای زائد خود بهره جویند با این تفاوت که تعداد سئانس های درمانی آنها بیشر خواهد بود . بیمارانی که بهمراه مداوا با داروهای هورمونی مشکل پرموئی بوجود آمده و یا در بانوانی که موهایشان  مثل آقایان ضخیم و پررنگ تر میشود میتوان بهمراه مداوای هورمونی اپیلاسیون لیزری را نیز آغاز کرد .  در مورد ادامه و یا قطع سئانس های اپیلاسیون لیزری بعد از شروع مداوا تصمیم گرفته میشود .

آیا امکان دارد که فردی از اپیلاسیون لیزری بهره نجوید ؟

نتیجه قابل قبول و مطلوب اپیلاسیون لیزری از بین رفتن حدود 80 درصد از موهای ناخواسته بدن است . اگر به نتیجه 80 درصدی کاهش موهای زائد بدن رسیده باشیم این بمعنای کسب موفقیت کامل  اپیلاسیون لیزری است . با همه این باز در 3 درصد افراد امکان عدم کسب موفقیت در اپیلاسیون لیزری وجود دارد .

bottom of page